Vår miljöpolicy | Reparera mobilen på miljövänligare sätt

Ibland kan olyckor inträffa och behovet av mobilreparation uppstå. Att mobiltelefonen har skadats eller att en del har gått sönder betyder inte nödvändigtvis att du måste köpa en ny mobiltelefon. En mobilreparation kan visa sig vara både miljövänligare men även billigare. Låt oss ge dig en kort introduktion hur vi jobbar med miljöfrågan och varför du bör reparera mobilen hos oss.

miljövänligare reparation

När du reparerar din mobiltelefon hos oss behöver du inte oroa dig över vad som händer med de trasiga eller förbrukade delarna som vi byter ut. Idag jobbar vi med Elkretsen och vi finns även registrerade hos Naturvårdsverket för elektronik och batterier. Kort förklarat innebär detta att vi ser till att alla elektroniska komponenter och alla batterier behandlas på rätt sätt och återvinns med hjälp av, i vårt fall, Elkretsen.

För att förstå ännu bättre hur vi arbetar med mobilreparationer och vad som sker bakom kulisserna ska vi framställa ett exempel:


Anna besöker vår butik i Uddevalla med en skadad iPhone 7. Hon har tappat sin mobil i marken och glaset har spruckit. Anna får ett kostnadsförslag för reparationen och hon bestämmer sig för att lämna in mobilen för skärmbyte. Vår tekniker påbörjar reparationen och utför skärmbytet. Under skärmbytet kommer vår tekniker att plocka isär den skadade skärmen och separera på fungerande, återanvändbara och icke-fungerande, icke-återanvändbara delar. Sedan kommer teknikern att ta en ny LCD (inkl. glas) och sätta fast de ursprungliga delarna (vanliga exempel är kameran, sensorn, högtalare, metallplatta bakom LCD, etc.). Avslutningsvis kopplar teknikern ihop den nya skärmen till mobiltelefonen och utför övergripande funktionstest. Anna hämtar mobiltelefonen under eftermiddagen. Teknikern sorterar de trasiga delarna, i det här fallet skärmen, som sedan skickas vidare för renovering och återvinning.


Vårt mål är att alltid kunna erbjuda våra kunder en lösning. miljövänlig reparationDet första steget vi tar i de allra flesta fallen är att undersöka mobiltelefonen och se ifall skadan går att åtgärdas. Nästa steg är att genomföra reparationen för att åtgärda skadan. De skadade delarna som blir kvar efter reparationen och andra delar som blir över kommer senare att testas, återvinnas och återanvändas. Skulle skadan vara alldeles för stor och det inte fungerar att reparera enheten kommer vi, i de flesta fallen, erbjuda att köpa mobiltelefonen för återvinning av de fungerande delarna.

Frågan som uppstår då är ifall vi återvinner alla delar eller är det endast utvalda? Vi försöker återvinna så mycket vi kan. Vissa reservdelar kan återvinnas och användas som begagnade reservdelar för kunder som söker efter billiga reparationer och inte har råd att betala för nya reservdelar. Skillnaden är att vi inte lämnar ut garanti för begagnade reservdelar men i de flesta fallen har detta inget betydelse för någon som söker efter en så billig lösning som möjligt. Så inte bara att vi tillsammans kan bidra till en bättre miljö men vi kan faktiskt också skapa möjligheter för andra som behöver reparera sina enheter men inte har alla förutsättningar för dyra reparationer.

Sedan finns det reservdelar som vi inte kan återvinna själva på plats men i samarbete med andra företag har vi möjligheten att skicka vidare reservdelarna för renovering. Dessa reservdelar, exempelvis skärmar, renoveras och förbereds för återanvändning. Det kan exempelvis vara en skärm med sprucket glas som får ett nytt glas, funktionstestas och sedan säljs vidare för återanvändning.

miljövänligare reparationer

20% rabatt under garantitiden

Alla våra kunder som har reparerat mobiltelefonen hos oss kommer att få 20% rabatt ifall samma del skulle, exempelvis genom olyckshändelse, skadas igen under garantitiden. Med detta vill vi göra det lite lättare och billigare att reparera mobilen om olyckan skulle vara där. På så sätt kommer vi ha möjligheten att återvinna den trasiga delen samtidigt som mobilen repareras och kan fortsätta användas.

Vi kan även köpa mobiltelefonen om kunden önskar att sälja mobilen istället för att reparera.

Lämna in ditt gamla skal/fodral/laddare – få rabatt

När du lämnar in gammalt mobiltillbehör, oavsett skick, till oss i butiken får du 20% rabatt på motsvarande mobiltillbehör. Skulle du ha ett mobilfodral som är slitet och du känner att det är dags att byta då kan du lämna in det fodralet till oss och få 20% rabatt på valfritt fodral (rabatten kan inte tillämpas på redan prissänkta produkter). Vi kommer sedan att hantera mobiltillbehöret som du har lämnat in och se till att den hamnar på rätt ställe för återvinning.