Så hanterar du widgetar på din iPhone | Phonet Uddevalla

Widgetar / widgets och vad det är för något

Widgetar (eller widgets) beskrivs av några som ikoner som finns på hemskärmen i exempelvis en iPhone eller Samsung-mobil men dock ska man tänka på några saker. Applikationer som finns installerade på en mobil har också ikoner som representerar respektive app. Dessa är utformade som små bilder med eventuellt någon symbol och/eller text. Trycker man på en sådan öppnas en applikation och som användare kan man ta del av applikationens funktioner. Widgetar är liknande men följande skillnader märker man direkt:

  • Widgetar “lever” – har du en widget på hemskärmen så kommer du se dynamiskt innehåll som ändrar sig. Exempelvis vädret som ändrar sig baserat på placering och det aktuella väderförhållandet.
  • Utformningen är inte densamma – vissa widgetar kan ha en rektangulär form, vissa kan sträcka sig ut över större delen av skärmen, etc.

Så varför bör du lära dig hantera widgetar på din iPhone? Du måste självklart inte göra det MEN din användarupplevelse kan bli betydligt bättre om du lär dig!

Notera att följande instruktioner är anpassade för iOS14. En annan version av iOS kan innebära att instruktionerna inte fungerar.

Lägg till widgetar på hemskärmen

Låt oss börja med det enkla. För att lägga till widgetar på din hemskärm kan du följa dessa steg:iphone widgetar

  1. Tryck och håll ner en widget eller på ett tomt område på hemskärmen fram tills att applikationsikonerna börjar vibrera. När du ser att de rör sig som om de vibrerar kan du gå vidare till nästa steg.
  2. På skärmen, uppe i det vänstra hörnet bör du kunna se Lägg till samt eventuellt en ikon. Tryck där.
  3. Nu bör du kunna välja bland de widgetar som finns, välj storlek och tryck sedan på Lägg till.
  4. Avsluta med att trycka på Klar.

På det här sättet kan du alltså få fram widgetar på din hemskärm.

Widgetar i vyn Idag

Förutom hemskärmen kan du även lägga till widgetar från vyn Idag. Som det står på Apples hemsida så kan man följa dessa steg för att lägga till widgetar i vyn Idag:

  1. Tryck på en widget eller i ett tomt område i vyn Idag och håll ned fram tills att apparna börjar vibrera.
  2. Tryck sedan på knappen Lägg till som finns återigen i det övre vänstra hörnet. Som du märker så är dessa steg likadan som för hemskärmen.
  3. Rulla ned för att välja en widget och välj storlek.
  4. Avsluta genom att trycka på Lägg till widget och sedan på Klar.
På det här sättet kan du anpassa din iPhone ytterligare så att innehållet blir precis så som du vill ha det. Om du tycker om det här inlägget är du välkommen att följa oss på Instagram. På så sätt missar du inte våra inlägg, erbjudanden och mycket mer!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *