iPhone vill inte ladda | Detta kan du prova med själv

iPhone vill inte ladda som den ska

Att mobilen inte vill ladda normalt eller ladda överhuvudtaget är självklart inte normalt. Dock behöver det inte direkt betyda att det är dags för ett batteribyte eller byte av en annan reservdel. Nedan följer några rekommendationer från Apple på vad man kan göra själv innan man lämnar in mobilen för lagning.

Testa en annan metod

Det första bland de enklare åtgärderna kan vara att byte laddningsmetod. Om du laddar med kabel, testa trådlös laddning (om enheten har stöd för det). Om du laddar trådlöst och det inte fungerar kan du testa med kabel för att se om det blir någon skillnad. Med kabel kan du dessutom testa på tre olika sätt för att se om det blir någon skillnad:

1. Använd vanlig strömadapter

Koppla kabeln till en strömadapter och koppla adaptern i ett vägguttag. Testa laddningen. Om det inte fungerar kan du testa att byta kabel och sedan byta strömadapter för att utesluta fel på tillbehören.

2. Anslut till en dator

Testa att ansluta kabeln till en dator och sedan till din iPhone.

3. Andra tillbehör

Prova med, om du har tillgång till, andra tillbehör för laddning som exempelvis en powerbank. Anslut kabeln till din powerbank och anslut sedan till mobilen för att se om mobilen börjar ladda.

Charging icon in iOS

Om du ser en ikon som föreställer ett batteri och som ungefär ser ut som ikonen bredvid så innebär det att mobilen laddar.

 

 

iPhone laddar segt eller laddar inte alls

Skulle din iPhone ladda men du upplever att den laddar segt eller att den till och med inte laddar upp alls – då kan du testa följande steg:

  1. Se efter om kabeln eller strömadaptern har några synliga skador. Använd inte tillbehör som är skadat.
  2. Se till att kabeln är ordentligt inkopplad i adaptern och att adaptern sitter fast i vägguttaget.
  3. Se om det finns smuts eller annat i laddningskontakten som gör att kabeln inte kan anslutas ordentligt till mobilen. Om du inte kan eller vill rensa laddningsporten själv kan vi hjälpa dig med det i vår butik, helt kostnadsfritt.
  4. Låt enheten ladda under en halvtimme och se ifall den startar därefter.
  5. Testa att tvinga mobilen till omstart. På Apples hemsida kan du hitta tillvägagångssättet för respektive iPhone-modell.
  6. Låt enheten ladda under ytterligare en halvtimme.
  7. Om din iPhone efter dessa steg fortfarande inte vill ladda, då kan du ta med dina laddningstillbehör tillsammans med din mobil till vår butik så hjälper vi dig med ärendet.

 

Potentiella lösningar för en iPhone som inte vill ladda

Om de ovanstående förslagen inte hjälper kan det vara dags att undersöka mobilen. Batteriet kan behöva bytas ut, laddningskontakten kan vara trasig eller så kan det vara någon annan reservdel som ställer till det. Vi gör alltid en grundläggande undersökning för att se om mobilen går att få igång, vad som fungerar och inte fungerar, innan vi öppnar mobilen för att komma åt reservdelarna. Därefter gör vi undersökningar på batteri och laddningskontakt för att se om någon utav dessa delar är defekta och behöver bytas ut.

 

Schyssta garantivillkor

Våra kunder betyder allt för oss och vi vill att kunderna är trygga med vårt arbete. Vi erbjuder därför upp till livstids funktionsgaranti på skärmbyte för iPhone, upp till två år funktionsgaranti på batteribyte för iPhone samt 12 månader funktionsgaranti på övriga reparationer.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *