iPhone 12 Pro & iPhone 12 Pro Max | Detta bör du veta

Information om iPhone 12 Pro & iPhone 12 Pro Max

Funderar du på att köpa någon utav iPhone 12 Pro eller iPhone 12 Pro Max men vill ha mer information? I den här artikeln presenterar vi lite fakta om dessa två modeller.

Detta vet vi om iPhone 12 Pro / Pro Max

Enligt ett mejl från Apple så kommer den nya iPhone 12 Pro att komma till marknaden 23 oktober medan iPhone 12 Pro Max kommer 13 november. Båda modellerna går dock att förbeställa tidigare, 16 oktober respektive 6 november. Apple har dessutom försett oss med information om dessa två, nyheter som kommer med, förbättringar och vad vi kan förvänta oss. Bland annat så har vi fått veta att iPhone 12 serien kommer att ha:

 • 5G-hastighet
 • A14 Bionic
 • OLED-skärm från kant till kant
 • Ceramic Shield
 • Nattläge på alla kameror

Super Retina XDR-skärm OLED

iPhone 12 Pro kommer att få en 6,1-tums Super Retina XDR-skärm medan iPhone 12 Pro Max får en 6,7-tums skärm. Skärmarna har dessutom rundade hörn (se Apple). Men vad exakt innebär skärmen? Enligt Apple är detta den bästa iPhone-skärmen någonsin. Kortfattat har skärmen mycket bättre kontrast, överlägsen färgåtergivning och en hel del mer. Med OLED får mobilen ljusare högdagrar, mörkare svärta och högre upplösning. I tekniska termer har skärmen en ljusstyrka på 1200 cd/m2 i HDR vilket innebär att man får ett kontrastförhållande på 2 000 000:1.

A14 Bionic – snabbaste chippet

iPhone 12 Pro / Pro Max får samma chip som kommer att finnas i iPhone 12, nämligen A14 Bionic. Apple beskriver detta som “det snabbaste chippet i en smartphone”. Detta möjliggör bland annat videoinspelning i Dolby Vision, sparar på batteriet och höjer prestandan i mobilen.

Kamera – bättre bilder och video

Följande kan läsas på Apples hemsida:

“Nu har både vidvinkel- och ultravidvinkelkamerorna nattläge. Det innebär att de är bättre än någonsin på att ta fantastiska bilder i svagt ljus.”

Apple har förbättrat kameran hos de nya modellerna. Man har bland annat utvecklat nattläget för att möjliggöra bättre bildtagning och inspelning i en mörkare miljö. Med den nya iPhone kan du spela in HDR-video i 4K med Dolby Vision och mycket mer! Den största modellen har dessutom fått ett maxat proffskamerasystem med en 47 procent större sensor och större pixlar som ser till att mängden ljus som släpps in ökar.

Utseende och design för iPhone 12 Pro / Pro Maxiphone 12 pro information

Modellen kommer att finnas tillgänglig i fyra olika färger: stillahavsblå, guld, silver och grafit. Utseendemässigt har Apple försökt minska på vikten och göra mobilen smalare.

För att förbättra chassit har Apple utformat ett nytt material som de kallar för Ceramic Shield – en blandning av glas och keramiska nanokristaller. På det här sättet kommer mobilen att vara fyra gånger bättre skyddad mot tappskador än föregångaren. Och vad gäller ramen så är det rostfritt stål som ser till att mobilen är stabil och hållbar. Mobilen är dessutom vatten- och dammtålig enligt klass IP68.

Stöd för 5G

De nya modellerna kommer ha stöd för 5G. Det innebär att du kan utnyttja höga hastigheter vid nedladdning av exempelvis filmer eller ljud. Du kommer även att kunna streama video i hög kvalitet eller ringa FaceTime-samtal i HD-kvalitet via mobilnätet.

Tillbehör för iPhone 12 Pro / Pro Max

Som vanligt vid släpp av nya modeller så kan det dröja innan det finns ett större utbud av tillbehör för den specifika modellen. Det vi dock har fått veta från Apple är att de kommer att ta bort strömadaptern och EarPods. Det innebär att dessa inte kommer följa med i förpackningen om du köper en iPhone 12 Pro / iPhone 12 Pro Max. Däremot kommer du att hitta en snabbladdande USB-C till Lightning-kabel i förpackningen.

Skulle du behöva någon utav de övriga tillbehören så är du välkommen att ta en titt i vår shop.

Skillnad mellan iPhone 12 & iPhone 12 Pro

Följande är några utav de tekniska specifikationerna där iPhone 12 skiljer sig från iPhone 12 Pro:

 • Pro-modellen har tre kameror på baksidan jämfört med standardmodellen som har två.
 • När det gäller Pro-modellen så får du även tillgång till telefoto.
 • Pro-modellen är tillgänglig med 128GB, 256GB samt 512GB i lagringskapacitet. Standardmodellen kommer däremot att finnas med 64GB, 128GB och 256GB.
 • Standardmodellen klarar inspelning med upp till 30 bilder/s motsvarande 60 bilder/s (Pro).
 • Dubbel zoomomfång för Pro-modellen.
 • Ram av rostfritt stål går att hitta på Pro-modellen.

Skillnad mellan Pro- och Pro Max-modellen

 • Med Pro Max får du ännu större skärm.
 • 5x optiskt zoomomfång med Pro Max jämfört med 4x hos Pro-modellen.
 • Bättre batteri hos Pro Max (20h videouppspelning respektive 17 h, 80h ljuduppspelning respektive 65h).

Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram för fler nyheter och erbjudanden!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *