iPhone 12 & iPhone 12 mini | Detta bör du veta

Information om iPhone 12 & iPhone 12 mini

Funderar du på att köpa någon utav iPhone 12 eller iPhone 12 mini men vill ha mer information? I den här artikeln presenterar vi lite fakta om dessa två modeller.

Detta vet vi om iPhone 12

Enligt ett mejl från Apple så kommer den nya iPhone 12 att komma till marknaden 23 oktober medan iPhone 12 mini kommer 13 november. Båda modellerna går dock att förbeställa tidigare, 16 oktober respektive 6 november. Apple har dessutom försett oss med information om dessa två, nyheter som kommer med, förbättringar och vad vi kan förvänta oss. Bland annat så har vi fått veta att iPhone 12 kommer att ha:

  • 5G-hastighet
  • A14 Bionic
  • OLED-skärm från kant till kant
  • Ceramic Shield
  • Nattläge på alla kameror

Super Retina XDR-skärm OLED

iPhone 12 kommer att få en 6,1-tums Super Retina XDR-skärm medan iPhone 12 mini får en 5,4-tums skärm. Skärmarna har dessutom rundade hörn (se Apple). Men vad exakt innebär skärmen? Enligt Apple är detta den bästa iPhone-skärmen någonsin. Kortfattat har skärmen mycket bättre kontrast, överlägsen färgåtergivning och en hel del mer. Med OLED får mobilen ljusare högdagrar, mörkare svärta och högre upplösning. I tekniska termer har skärmen en ljusstyrka på 1200 cd/m2 i HDR vilket innebär att man får ett kontrastförhållande på 2 000 000:1.

A14 Bionic – snabbaste chippet

iPhone 12 får samma chip som kommer att finnas i iPhone 12 Pro, nämligen A14 Bionic. Apple beskriver detta som “det snabbaste chippet i en smartphone”. Detta möjliggör bland annat videoinspelning i Dolby Vision, sparar på batteriet och höjer prestandan i mobilen.

Dubbelkamera – bättre bilder och video

Följande kan läsas på Apples hemsida:

“Nu har både vidvinkel- och ultravidvinkelkamerorna nattläge. Det innebär att de är bättre än någonsin på att ta fantastiska bilder i svagt ljus.”

Apple har förbättrat kameran hos de nya modellerna. Man har bland annat utvecklat nattläget för att möjliggöra bättre bildtagning och inspelning i en mörkare miljö. Med den nya iPhone kan du spela in HDR-video i 4K med Dolby Vision och mycket mer!

Utseende och design för iPhone 12information iphone 12

Modellen kommer att finnas tillgänglig i fem olika färger: blå, lime, röd, vit och svart. Utseendemässigt har Apple försökt minska på vikten och göra mobilen smalare. Resultatet enligt Apple:

  • 11% tunnare
  • 15% mindre
  • 16% lättare

För att förbättra chassit har Apple utformat ett nytt material som de kallar för Ceramic Shield – en blandning av glas och keramiska nanokristaller. På det här sättet kommer mobilen att vara fyra gånger bättre skyddad mot tappskador än föregångaren. Och vad gäller kanterna så är det flygindustriklassat aluminium som gäller. Mobilen är dessutom vatten- och dammtålig enligt klass IP68.

Stöd för 5G

De nya modellerna kommer ha stöd för 5G. Det innebär att du kan utnyttja höga hastigheter vid nedladdning av exempelvis filmer eller ljud. Du kommer även att kunna streama video i hög kvalitet eller ringa FaceTime-samtal i HD-kvalitet via mobilnätet.

Tillbehör för iPhone 12

Som vanligt vid släpp av nya modeller så kan det dröja innan det finns ett större utbud av tillbehör för den specifika modellen. Det vi dock har fått veta från Apple är att de kommer att ta bort strömadaptern och EarPods. Det innebär att dessa inte kommer följa med i förpackningen om du köper en iPhone 12 / iPhone 12 mini. Däremot kommer du att hitta en snabbladdande USB-C till Lightning-kabel i förpackningen.

Skulle du behöva någon utav de övriga tillbehören så är du välkommen att ta en titt i vår shop.

 

Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram för fler nyheter och erbjudanden!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *