Uppdatera din iPhone | Så här gör du | Guide

Den här artikeln är en genomgång av hur du själv kan gå tillväga för att uppdatera din iPhone. Lämna gärna en kommentar och följ oss på Facebook / Instagram.

Uppdatera din iPhone

Behöver du uppdatera din iPhone men vet inte hur du ska gå tillväga? I den här artikeln kan du hitta information om just det. Här går vi igenom olika sätt som du kan använda dig av för att hålla din iPhone uppdaterad.

Uppdateringar är viktiga

Självklart är uppdateringar viktiga och man bör inte dröja med att uppdatera sin iPhone. Uppdateringar kan ha med sig lösningar till mindre och större tekniska fel, buggar, säkerhetsförbättringar och mycket mer. Genom att uppdatera mobilen behåller du dessutom mobilen optimerad för bättre användning.

Olika sätt – säkerhetskopia först!

Det finns olika sätt som man kan använda sig av för att uppdatera en mobiltelefon. Det viktiga, hursomhelst, är egentligen att göra en säkerhetskopia på innehållet ifall man anser att innehållet är viktigt. Då och då händer det att uppdateringen inte går till som tänkt och mobilen behöver återställas. Skulle det hända just dig så skulle det innebära att allt innehåll raderas. Med det sagt – se till att säkerhetskopiera mobilens innehåll. Om du inte vet hur man går tillväga är du välkommen att ta kontakt med oss!

Uppdatera din iPhone trådlöst

Följ dessa steg för att uppdatera din enhet trådlöst:uppdatera din iphone

 1. Om du ser meddelandet om att en uppdatering är tillgänglig kan du trycka på Installera nu för att uppdatera enheten på en gång. Ifall du inte kan se det så kan du följa nästkommande steg.
 2. Anslut enheten till en strömkälla och se till att du är ansluten till internet via wifi.
 3. Gå till Inställningar och sedan tryck på Allmänt. Därefter trycker du på Programuppdatering.
 4. Väl inne bör du se en text där det står Hämta och installera. Det kan hända att din iPhone uppmanar dig att ta bort appar tillfälligt ifall utrymme skulle saknas för mjukvaran. Då kan du välja att fortsätta eller avbryta.
 5. Om du vill uppdatera enheten nu trycker du på Installera eller så kan du trycka på Senare och sedan välja mellan Installera i natt eller Påminn mig senare. Skulle du välja att installera under natten, se till att enheten är ansluten till en strömkälla innan du lägger dig.
 6. Om du blir tillfrågad om din lösenkod anger du den.

Det går inte att uppdatera

Upptäcker du att det inte går att uppdatera, ett felmeddelande dyker upp eller mobilen vill inte starta då kan du följa instruktionerna från Apple.

Automatiska uppdateringar

Du kan välja att få automatiska uppdateringar till din iPhone varje gång det finns en ny uppdatering tillgänglig. Detta är möjligt för alla iPhone-modeller som körs på iOS 12 eller senare version. Om du önskar att aktivera denna inställning, gå in på Inställningar och tryck sedan på Allmänt. Där bör du se Programuppdatering och sedan trycker du på Anpassa automatiska uppdateringar. Därefter aktiverar du Installera iOS-uppdateringar.

Notera att vissa uppdateringar kan behöva installeras manuellt.

Uppdatera din iPhone med en dator

Slutligen kan du även uppdatera din iPhone med hjälp av en dator. Se till att du är ansluten till wifi och att du har den senaste versionen av iTunes installerat på datorn.

 1. Öppna iTunes.
 2. Anslut din iPhone till datorn.
 3. Hitta enheten på datorn.
 4. Klicka på Allmänt eller Inställningar och sedan på Sök efter uppdatering.
 5. Därefter klickar du på Hämta och uppdatera.
 6. Det kan hända att du blir tillfrågad om lösenordet.

Om du tyckte om den här guiden får du jättegärna dela den med dina vänner.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *