iOS 14 | Operativsystem för iPhone | Detta innebär uppdateringen för dig

Apple lanserade för ett tag sedan iOS 14, en ny version av Apples operativsystem som körs på iPhone-mobilerna. Med uppdateringen kom en hel del nyheter och många utav våra kunder reagerade på de nya funktionaliteterna som uppdateringen förde med sig. Sammanfattat innebär den nya uppdateringen följande:

  • Uppdaterade hemskärm med omgjorda widgets
  • App Clips som öppnar för nya sätt att använda appar
  • Nya uppdateringar i Meddelanden
  • Ny utformning för FaceTime
  • Uppdatering för kartor

Hemskärm och widgets

Apple valde i denna uppdatering att satsa på hemskärmen och widgets. Många nya funktioner, bland annat smarta funktioner som anpassar skärmen efter användningen och aktuell tid. Användaren kan välja smart trave med widgets där enheten använder en inbyggd intelligens för att visa lämplig widget beroende på vilken tid på dagen det är eller vart användaren befinner sig. Ett exempel på det kan vara ifall du läser nyheter varje morgon medan du dricker kaffe. Då kommer enheten att visa nyheterna på hemskärmen just den tiden medan en annan widget visas upp senare under dagen eller på kvällen. Det kan även vara så att en “träningswidget” visas på hemskärmen medan du är ute och löper och enheten upptäcker aktiviteten.

Ny utformning för FaceTime, samtal och Siri

Apple har tagit med en ny utformning för inkommande FaceTime- och telefonsamtal samt Siri-interaktioner. Med denna uppdatering hoppas Apple ge användarna en mer kompakt design så att användarna kan fokusera på sitt arbete och vad de håller på med. iPhone-användare kan även njuta av att titta på video eller fortsätta ett FaceTime-samtal samtidigt som de använder en annan app.

App Clips – upptäck dina appar

För att beskriva App Clips, låt oss inkludera Apples egna beskrivning:

“App Clips är små delar av en app som är gjorda för att upptäckas precis när man behöver dem. App Clips är kopplade till en viss produkt eller ett visst företag och hämtas på ett par sekunder för att slutföra en specifik uppgift, till exempel beställa hämtmat eller tanka bilen. De är enkla att upptäcka och man kommer åt dem genom att skanna en ny Apple-utformat appklippkod, via NFC-taggar eller QR-koder eller genom att man delar dem i Meddelanden eller från Safari. Oavsett vilket omgärdas de alltid av den säkerhet och integritet som vi förväntar oss av appar.”

Nya uppdateringar för Meddelanden

Vi använder oss av våra enheter dagligen för att kommunicera med nära och kära, arbetsplatsen och kollegor samt mycket mer. Apple har i denna uppdatering även arbetat fram nya uppdateringar för Meddelanden. Det ska vara enklare att hålla kontakt och hitta viktiga meddelanden. iPhone-användare kan nu nåla fast konversationer högst upp i meddelandelistan för att på så sätt bli påmind om viktiga konversationer. Det går även att använda omnämnanden och svara i tråden för att göra det enklare att hänga med i livliga gruppsamtal och anpassa samtalen ytterligare genom att skapa en gruppbild med en annan bild eller en emoji.


Så uppdaterar du din enhet till iOS 14uppdatera iphone

Om du vill uppdatera din enhet till iOS 14 så kan du följa dessa steg för att uppdatera enheten:

  1. Anslut enheten till en strömkälla och anslut till internet via wifi.
  2. Gå till Inställningar > Allmänt och tryck sedan på Programuppdatering.
  3. Tryck på Hämta och installera. Om du blir tillfrågad om du vill ta bort appar tillfälligt eftersom mjukvaran behöver mer utrymmer för uppdateringen trycker du på Fortsätt eller Avbryt. iOS installerar senare om apparna som togs bort.
  4. Tryck på Installera om du vill uppdatera nu. Du kan också trycka på Senare och välja Installera i natt eller Påminn mig senare. Om du trycker på Installera i natt behöver du bara tänka på att ansluta enheten till en strömkälla innan du går och lägger dig. Din enhet uppdateras automatiskt under natten.
  5. Ange din lösenkod om du blir tillfrågad.

Notera: det är möjligt att du får en push-notis med uppmaning om att uppdatera programvaran. Då kan du trycka på meddelanden och välja att gå vidare med uppdateringen.

 

Följ oss på Facebook och Instagram.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *