Skärmen har fastnat | Detta kan du göra med din Samsung mobil

Har du någonsin använt din mobiltelefon och varit med om att skärmen fastnar och du inte kan göra något? Då kan denna artikel vara värt att gå igenom. Enligt Samsung så kan du försöka med att hålla i startknappen och Volymsänkningsknappen samtidigt under en tid som är längre än 7 sekunder. Detta bör starta om mobiltelefonen.

skärmen fungerar inte

Skulle det vara så att enheten fortfarande fryser till ibland efter att du har startat om den så kan det finnas åtgärder som du själv kan försöka med för att lösa det:

  • Se till att få mer utrymme på mobilen: detta kan du göra genom att föra över filer från mobiler till ett annat lagringsutrymme. Exempelvis så hade du kunnat spara dina bilder och videor på en annan enhet eller exempelvis Google Drive.
  • Kontrollera att du har de senaste uppdateringarna: att ha den senaste mjukvaran på mobilen är viktigt. Se därför till att du har de senaste uppdateringarna och att mobilen inte drivs på gammal mjukvara. Detta är viktigt både för prestandan men även för säkerheten.
  • Kontrollera enheten i ‘Säkert läge’: detta kanske inte är det enklaste för vem som helst. Att starta mobilen i det här läget ger dig möjligheten att bland annat se över ifall någon tredje parts applikation ställer till det.
  • Återställ mobilen: fungerar inget av det ovanstående kan det vara värt att göra en fabriksåterställning. NOTERA DOCK ATT ALLT INNEHÅLL FÖRSVINNER! Du skulle behöva göra en säkerhetskopia innan du sätter igång, om du inte redan har gjort en sådan.

Skulle problemet kvarstå trots de ovannämnda förslagen så kan du komma förbi vår butik och låta oss undersöka mobilen.

Följ oss på Facebook och Instagram för att ta del av våra artiklar och erbjudanden!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *