Nya iPad Air | Allt du behöver veta om nya iPad Air (2020)

Apple har nyligen gått ut med nyheten om den nya iPad Air-modellen som de också kallar för “den mest kraftfulla iPad Air-modellen någonsin”. Med en 10,9-tums skärm, ny kamera på baksidan med 12 MP, nästa generations Touch ID-sensor och iPadOS14 verkar detta som en mycket fin produkt.

Snygg, stilren och kraftfull

Den nya iPad Air-modellen är inte bara snygg utan den är även mycket kraftfull. Apple har valt att ge denna iPad-modell en 10,9-tums skärm vilket passar utmärkt för den som läser mycket på sin iPad eller strömmar filmer. Prestandan är enligt Apple mycket hög, tack vare A14 Bionic som gör att denna iPad kan erbjuda många proffsfunktioner. Alla använder dock inte sin iPad för proffsarbete men det finns så mycket mer!

Surfplattan kan levereras i fem olika färger: silver, rymdgrå, roséguld, grön och himmelsblå. Den stilrena designen gör att surfplattan känns väldigt lätt och fräsch.

nya ipad air

Bättre kamera och ljud

 

Den nya iPad Air-modellen kommer du med en bättre kamera och bättre ljud! Skärmkameran har 7MP med FaceTime HD och valet av bakkameran blev samma som används i iPad Pro, dvs. 12 MP som ger högre upplösning på bilder och video i 4K. Apple har dessutom valt att öka nivån på ljudkvalitén så att du kan njuta av en högre lyssnarupplevelse.

iPadOS 14 med många fina funktioner

iPad Air-modellen kommer få använda sig av iPadOS14 som finns tillgänglig från och med igår (16 september) och har en del nya funktioner. Den nya modellen integrerar Apple Pencil iPad-upplevelsen så att det blir enklare att jobba med den, den nya iPadOS förser modellen med en hel del smarta funktioner som går att tillämpas i arbete, studier eller liknande. iPadOS14 har dessutom funktionen Handskrift som gör det möjligt att anteckna för hand var som helst i en text och utföra åtgärder som att snabbt svara på ett iMessage-meddelande eller smidigt söka i Safari. Utöver detta har nya detaljer lagts till för layout, widgets och appar.

Så, för att avsluta…

Den nya iPad-modellen ser ganska bra ut, både ut- och invändigt. Grymma funktioner men även en snygg design. Det är allmänt känt att Apple hittills har varit duktiga på att utforma snygga och bra surfplattor som kan användas i många olika sammanhang. Är det värt att köpa? Det beror på dina behov, skulle vi nog säga. Priset blir enligt Apple från 6995kr (beroende på tillval) och surfplattan förväntas lanseras i oktober.

 

Följs oss på Facebook och Instagram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *