Samsung Galaxy Note 20 & Note 20 Ultra – allt du behöver veta

Nyligen har Samsung introducerat oss för de nya Note 20-modellerna: Galaxy Note 20 5G och Galaxy Note 20 Ultra 5G! Väldigt imponerande produkter från Samsung med många finesser och grymma detaljer. Så låt oss gå igenom allt det som du bör veta om du fungerar över att köpa en Galaxy Note 20 5G eller en Note 20 Ultra 5G.

Tre färger var

Mobilerna presenterades med tre färgalternativ var. Galaxy Note 20 5G kommer bland annat i följande färger:

  • Mystic Bronze – en bronsliknande färg.
  • Mystic Green – grönare färg men behaglig för ögat
  • Mystic Grey – mörkare grå färg

Note 20 Ultra 5G kommer också att finnas i färgen Mystic Bronze men de två övriga är utbytta med Mystic White och Mystic Black. Färgerna ser dessutom ut att ha en matt nyans som gör det till och med snyggare!

note 20 mystic bronze note 20 mystic black

note 20 ultra mystic black

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En grym skärm med rätt storlek

Samsungs mobiltelefoner är sedan tidigare kända för sina grymma skärmar. De senare modeller kommer väldigt ofta med större skärmar, hög upplösning, vävda kanter och bra kvalitet överlag. Note20 och Note20 Ultra blir därmed inget undantag.

Note20 har försetts med en 6,7-tums AMOLED-skärm med en upplösning på 2400 x 1079 pixlar. Hastigheten har uppgraderats och skärmen i Note 20-serien har nu 120Hz vilket är dubbelt så hög frekvens jämfört med exempelvis Galaxy Note 10. Skärmen har vidare anpassats för dynamisk uppdatering som dessutom ger mindre strömförsörjning och på så sätt förlänger batteriets livslängd. Note20 Ultra har däremot fått en 6,9-tums Dynamic AMOLED 2x skärm med en upplösning på 3088 x 1440 pixlar. Perfekt för dig som vill ha det bästa för arbete, film eller spel.

Ett batteri som räcker länge

Samsung har även i tidigare Galaxy-modeller använt batterier med väldigt hög kapacitet som klarar av väldigt mycket innan mobilen behöver laddas igen. Note20-serien har utrustats med intelligenta batterier som använder energin på ett effektivt sätt vilket gör att du utan problem klarar en hel arbetsdag och sedan till och med tillåter dig att spela under kvällen eller natten – allt detta utan att behöva ladda igen!

Mobilerna har även anpassats för snabbladdning och enligt Samsung kan mobilerna laddas 100% inom en timme! Med sin 25W snabbladdare som inkluderas i boxen återstår det bara att sätta igång!

En kamera med många möjligheter

Senare modellerna som Galaxy S20-serien har visat sig ha en enastående kamera. Samma gäller Note20-serien. Galaxy Note20 har försetts med tre kameror där huvudkameran har 64MP, lins 2

galaxy note 20 kameraoch lins 3 har 12 MP vardera och videoinspelning samt upplösning sker med 8K-kvalité. För Note20 Ultra gäller lika många kameror där huvudkameran har fått hela 108MP, lins 2 och lins 3 har 12 MP var och samma kvalité på videoinspelning och upplösning som Note20. Vidare har Note20 5G 3x Hybrid Optic Zoom samt 30x Super Resolution Zoom vilket innebär att saker långt bort kan förstoras utan problem. Note20 Ultra 5G har 5x Optical Zoom samt 50x Super Resolution Zoom.

Samsung har valt att på sin webbplats beskriva videoinspelningen som “videoinspelning med högsta upplösningen som finns i en smartphone”. Med hjälp av mobilen kan du spela in video med 8K som tar in alla detaljer. Snabb och smidig upplösning med 120fps och en del andra finesser. Perfekt för både den som filmar en vanlig vardaglig händelse samt den som arbetar med video på professionell nivå.

 

 

 

 

Övriga funktioner och detaljer

One UI 2.5 som är designad med fokus på lättillgänglighet och enklare användning så att man enkelt kan navigera genom olika uppgifter och på så sätt även minska överbelastning. För dig som inte känner till det sedan tidigare så är One UI ett tillägg till mjukvaran som har utvecklats av Samsung för deras Android-enheter som bedrivs med Android Pie eller nyare versioner. Det är designat med fokus att främst göra större smartphones enklare att använda samt göra de mer behagliga visuellt.

Samsung Knox, inbyggd säkerhetsfunktion för att skydda din data.

Biometrisk autentisering som tillåter dig att låsa upp mobilen med hjälp av ansiktsigenkänning eller fingerskanning.

IP68 certifierad vilket innebär att mobilen är vatten- och dammtålig. Bör klara 1.5 meter under vatten ca 30 minuter.

Sammanfattning

För att avsluta denna artikel vill vi sammanfatta det hela med att säga att både Note20 5G samt Note20 Ultra 5G är grymma mobiltelefoner med många grymma egenskaper. Lång batteritid, otroligt bra kameror, gott om utrymme med 256GB för Note20 5G samt 256/512 GB för Note20 Ultra 5G. Prestanda är mer än tillräckligt där Note20 Ultra 5G har försetts med Exynos 990 chipset och med processor vars egenskaper är som följande: 2×2.73GHz + 2×2.5GHz + 4x2GHz/Octa-core. Vad gäller Note20 5G så är det samma typ av chipset som gäller med samma processoregenskaper. Kort sagt, en bra mobil, bra funktioner, bra batteritid, grym kamera och väldigt fina färger dessutom.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *