Skärmbyte på iPhone | Vad innebär originalskärm | Phonet Uddevalla

Många utav våra kunder är väldigt nöjda med våra ersättningsskärmar för iPhone-modeller men ibland vill man gärna ha originalskärmen. Frågan är dock vad en originalskärm är och vad OEM står för. Vi hoppas att vi i denna artikel kan förklara begreppet OEM samt beskriva vårt Platinumpaket som inkluderar OEM-skärm.

Apple skärmar

iphone oem

Det är viktigt att redan från början känna till att Apple inte tillverkar sina egna skärmar för iPhone-modeller [1] utan Apple beställer sina skärmar från andra företag, exempelvis Samsung eller LG.

Dessa företag är alltså ursprungstillverkarna av Apple-skärmar eller så kallad OEM som står för Original Equipment Manufacturer. Apple har därmed flertal gånger beställt OLED-skärmar från exempelvis Samsung till sina iPhone-modeller och på så sätt har Samsung varit OEM i sammanhanget.

Vad är då en OEM-skärm?

OEM är en benämning som används för att beskriva en originaldel som kommer från samma tillverkare som tillverkar originalutrustningen. I frågan om en OEM-skärm skulle det innebära en skärm där skärmens delar kommer från originaltillverkaren, exempelvis Sharp eller LG. Delarna monteras sedan på en fabrik utvald av Apple, exempelvis Foxconn, som även kvalitetstestar enheterna innan de levereras till Apple. Det som Apple slutligen tar emot är originaldelar som används på deras utrustning som exempelvis den iPhone eller iPad som finns på Elgiganten eller någon annan teknikaffär. Övriga skärmar som köps direkt från samma tillverkningsfabrik blir alltså OEM-klassade. Enklast skulle man kunna sammanfatta OEM som ett begrepp för en originaldel som kommer från samma tillverkare som originalutrustningen.

Vårt Platinumpaket

För att möta våra kunders behov och få möjligheten att erbjuda våra kunder flera alternativ har vi tre olika paket för skärmbyten på iPhone-modeller. Dessa alternativ har vi lyckats få ihop med hjälp av samarbeten som vi har med våra svenska leverantörer. Bland paketen finns även vårt Platinumpaket som innehåller följande:

“12 mån garanti
Originalskärm”

Med Originalskärm avses OEM-skärm som alltså huvudsakligen består av originaldelar, original LCD samt bakgrundsljus och pixelupplösning men inte nödvändigtvis monterad på Apple-utvald fabrik. Dessa skärmar är av absolut högsta kvalité och det är mycket ovanligt att det uppstår problem efter ett skärmbyte med denna typ av skärm. Det är vanligtvis dessa skärmar som används vid exempelvis försäkringsärenden. OEM-skärmar är dyrare än andra ersättningsskärmar och detta beror främst på komponenterna samt original LCD som ingår. Vårt Platinumpaket är fortfarande mycket populärt och är ett självklart val för många utav våra kunder. Uppkomna fel efter skärmbyte med detta paket ligger än idag under 1% av alla utförda reparationer med samma paket vilket beror främst på den höga kvalitén på originaldelarna. Några fördelar med OEM-skärmar inkluderar bland annat ljusare bild samt högre eller kanske bättre pixelupplösning.

Övriga paket

Utöver Platinumpaketet erbjuder vi två andra paket för skärmbyten på iPhone-modeller: Silverpaket samt Guldpaket+.  Vi vill därmed avsluta denna artikel genom att presentera även dessa två paket.

Silverpaket: består av en ersättningsskärm. Skärmbytet utförs inom 30 minuter och 12 månader funktionsgaranti ingår. Det här paketet ett ganska populärt val för de som inte vill spendera mycket pengar på reparationer. Levereras av svensk leverantör.

Guldpaket+: består av en ersättningsskärm. Skärmbytet utförs inom 30 minuter och livstids funktionsgaranti ingår. Skärmen är av mycket hög kvalité, ett mycket populärt val och det är ett mycket tryggt val med en funktionsgaranti som inte är tidsbegränsad. Levereras av svensk leverantör.


[1] Länk 1, länk 2, länk 3, länk 4, länk 5

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *