Huawei P30 Pro | Därför slutar skärmen fungera med fodral

Vid flera tillfällen har vi stött på kunder vars skärm på P30 Pro påverkats vid användning av olika mobilfodral. Bland annat har touchfunktionen slutat fungera när mobilen var fäst i mobilfodralet eller så påverkades innehållet som visas på skärmen. Huawei har noterat problemet som uppstår och föreslagit en möjlig lösning för att undvika dessa problem. Anledningen till att problemen uppstår är Huaweis Hall-sensor som är en magnetisk fältsensor som finns inbyggd i mobiltelefonen. Denna sensor fungerar genom att känna av magnetfältet för magneten som finns på locket hos ett flippfodral och därefter avgöra vad som händer med skärmen. Resultatet kan bli onormalt om sensorn känner av ett starkare magnetfält eller är i närheten av ett sådant.

För att undvika detta kan du ändra i mobilens inställningar och avaktivera en funktion som heter Smart hölje och på så sätt kommer sensorn inte att reagera på magnetiska fodral. För att åtgärda problemet, följ nedanstående av Huawei angivna steg:

  1. Håll telefonen borta från magnetiska föremål eller starka magnetfällt (till exempel från en elektromagnetisk ugn, mikrovågsugn eller trådlös laddningsbas).
  2. Du kan också gå till Inställningar > Smart assistans > Smart hölje och avaktivera Smart hölje.
  3. Om problemet kvarstår, ta enheten samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för hjälp.

4 replies on “Huawei P30 Pro | Därför slutar skärmen fungera med fodral

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *