Huawei P30 Pro | Därför slutar skärmen fungera med fodral

Vid flera tillfällen har vi stött på kunder vars skärm på P30 Pro påverkats vid användning av olika mobilfodral. Bland annat har touchfunktionen slutat fungera när mobilen var fäst i mobilfodralet eller så påverkades innehållet som visas på skärmen. Huawei har noterat problemet som uppstår och föreslagit en möjlig lösning för att undvika dessa problem. Anledningen till att problemen uppstår är Huaweis Hall-sensor som är en magnetisk fältsensor som finns inbyggd i mobiltelefonen. Denna sensor fungerar genom att känna av magnetfältet för magneten som finns på locket hos ett flippfodral och därefter avgöra vad som händer med skärmen. Resultatet kan bli onormalt om sensorn känner av ett starkare magnetfält eller är i närheten av ett sådant.

För att undvika detta kan du ändra i mobilens inställningar och avaktivera en funktion som heter Smart hölje och på så sätt kommer sensorn inte att reagera på magnetiska fodral. För att åtgärda problemet, följ nedanstående av Huawei angivna steg:

 1. Håll telefonen borta från magnetiska föremål eller starka magnetfällt (till exempel från en elektromagnetisk ugn, mikrovågsugn eller trådlös laddningsbas).
 2. Du kan också gå till Inställningar > Smart assistans > Smart hölje och avaktivera Smart hölje.
 3. Om problemet kvarstår, ta enheten samt inköpsbevis till ett auktoriserat Huawei-kundservicecenter för hjälp.

7 replies on “Huawei P30 Pro | Därför slutar skärmen fungera med fodral

 • Anders Karlsson

  Jag har samma problem fast med en vanlig P30. Började nu ikväll. Efter ett halvårs användning med samma skal.

  Mvh Anders Karlsson

  Svara
 • Madde

  Vilket bra skärmskyddet rekommenderas till P30 pro medvälvda kanter? Det jag har nu sitter inte dikt än så jag kan tex inte knacka för att ta prt sceens. Vill det ska vara tåligt och få plats i plånboksfodral?
  Mvh Madde

  Svara
  • Phonet

   Hej!

   Välvda skärmar har tyvärr alltid varit svåra att få ihop med skärmskydd. Det som är generellt rekommenderat för sådana skärmar är följande:

   – Skärmskyddet ska ha det som ofta beskrivs som “Full glue” dvs lim över hela skyddet.
   – Skärmskyddet ska appliceras så precist som möjligt så att det hamnar i mitten av mobilskärmen med jämna mellanrum längs kanterna.
   – Undvika damm under skärmskyddet.
   – Undvika att få in damm längs kanterna.

   Lycka till!

   Svara

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *