Bli av med bluffsamtal med dessa enkla steg

Att handskas med försäljare 8 på kvällen efter en heldags jobb kan vara väldigt störande. Ännu värre är det att många av bluffsamtal och försäljningssamtal idag kommer från vanliga mobilnummer så ibland tror man att det är något viktigt så man svarar med den inställningen. Nu kan du göra det enklare för dig själv att upptäcka eller ignorera bluff- och försäljningssamtal genom att följa nedanstående steg.

Apple-mobiler

Med iOS 13 kom en funktion där användaren kan sätta på Silence Unkown Callers i mobilen för att undvika att få samtal från personer som

man inte känner. Den här funktionen blockerar nummer som användaren inte varit i kontakt med och som användaren inte har i sin kontaktlista. Skulle du vid ett tidigare tillfälle ha SMS:at ett nummer eller fått ett nummer via e-post på mobilen så kommer du att kunna få samtal från det numret.

För att sätta på funktionen gå in under Inställningar > Telefon scrolla ner och sätt på Silence Unknown Callers. Alla samtal från okända nummer kommer att ignoreras eller rättare sagt tystas och de kommer skickas vidare till röstbrevlådan samt du kommer kunna se numret i samtalshistoriken.

 

 

Apple- & Android-mobiler

En annan metod som fungerar för både Apple- och Android-mobiler är att ladda ner en mobilapp som antingen blockerar alla okända nummer eller som faktiskt med hjälp av community och statistiken visar dig ifall numret som ringer är ett normalt nummer eller ett nummer som anmälts som försäljare, bluff, etc.

En sådan app som är väldigt populär och som vi personligen testat är appen TrueCaller. Den här appen är mycket populär och kan identifiera både försäljare och bluffsamtal. Appens styrka ligger definitivt i dennes community då användare dagligen anmäler försäljningsnummer och bluffsamtal vilket bidrar till att appen kan identifiera dessa för användarna. Dessa samtal läggs sedan till i listan för alla användare så att alla kan se dessa och, om man vill, blocka numret så de inte kan ringa igen.

Appen laddar du enkelt ner antingen via Google Play Store eller App Store. Ladda ner, installera och kom igång på bara någon minut!

Det finns självklart även andra appar för dessa ändamål som exempelvis Hiya och RoboKiller men TrueCaller är i dagsläget förmodligen den mest populära appen. Notera även att appen är kostnadsfri men att det även finns en Premiumversion som ger användaren tillgång till fler grymma funktioner.

Våra tekniker testade TrueCaller och använde appen i flera dagar för att se hur appen fungerar. Så säger de:

“Appen har fungerat utmärkt. Att ladda ner och installera har självklart varit inga bekymmer och appen har för det mesta fungerat i bakgrunden och inte påverkat mobilens funktionalitet på något sätt. Med den kostnadsfria versionen har vi fått hjälp att upptäcka en hel del telefonförsäljare. Vid samtal fick vi fram en text från TrueCaller som talade om för oss vem som ringde eller vad användare hade rapporterat in om numret – telefonförsäljare, spam/bluff, etc. En väldigt smidig app.”

Är TrueCaller appen som du har sökt efter? Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker!

Vidare till shoppen >>

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *