Nokia 7.1 | Nytt steg för Nokia | Phonet

Nya Nokia, nya möjligheter

Nu har Nokia gått ut med en introduktion och information om den nya mobiltelefonen, Nokia 7.1. En spännande mobil med många fina funktioner och fina möjligheter. Så fort man kommer in på Nokias hemsida kan man nu få möta en massa bilder, videor och text om den här fräscha mobiltelefonen. Mest av allt kommer man få se och läsa om Nokias 7.1 kamera och bildkvalité.

Fånga ögonblicket

Nokia har valt att beskriva det påföljande sätt:

“Med Nokia 7.1 handlar allt om bra bilder. Så bra, att du bara måste dela dem. De dubbla bakre kamerorna med ZEISS-optik ger fantastiska bilder, samtidigt som du med AI-tekniken kan ge varje foto en artistisk touch med hjälp av 3D-personas, masker och filter.”

Väl inne på hemsidan kan du även få läsa mer om deras HDR-kvalité och alla funktioner som finns inbyggda i mobilen som är relaterade till just foto & video. Dela foton med andra plattformer utan att behöva lämna kameran, streama videor direkt på YouTube och mycket mer! Nokia lyfter även två “modes” som förbättrar bildkvalitén, Pro UI & Dual-Sight:

Pro UI
“Ta precis den bild du vill, med valbar manuell kontroll av vitbalans, ISO, bländare och slutartid.”

Dual Sight
“Använd Dual-Sight-läget för att lägga till 3D-personas, masker och filter till dina foton och videor i realtid. Liveströmma dem sedan till YouTube eller Facebook utan att lämna kameraappen.”

Specifikationer

Denna mobiltelefon har en full HD+ 5,84″ PureDisplay-skärm i 19:9-format som täcker ytan från kant till kant, för en större upplevelse i en lika stor telefon. Glastäckt fram- och baksida, bekvämt formade kanter och med en 6000 series aluminiumram – Nokia 7.1 sticker ut med sina diamantskurna, färgade avfasningar. Mobilens batteri kan laddas och räcka för en heldags användning och tack vare den kraftfulla mobilplattformen Qualcomm® Snapdragon™ 636 finns tillräcklig prestanda för allt från AR-spel till videostreaming. Man kan välja mellan en Nokia 7.1 med 3GB RAM eller 4GB RAM och dessutom har mobilen stöd för MicroSD-kort upp till 400GB!! Telefonen levereras med Android 8.1 men ska få Android 9 inom kort.

nokia 7.1

Det som är bra att ha med i tankarna här är att Nokia 7.1 förmodligen inte är någon uppföljare till Nokia 7 Plus. Det märks bland annat på att chipsetet som driver telefonen är Snapdragon 636, som är långsammare än det Snapdragon 660 som sitter i Nokia 7 Plus. Telefonen är också mindre till formatet. Däremot har Nokia 7.1 uppdaterats vad gäller skärm och design som får ett stort +! Dessutom går ryktet om en Nokia 7.1 Plus som skall vara uppföljaren till Nokia 7 Plus men det återstår att se…

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *